Tanfolyamok

Kucharczyk Witold Stanisław Oktató Központja Felnőttképzést folytató intézmény nyilvántartási száma: 01041-2008

Integrált Lomilomi® Bodywork

Az Integrált Lomilomi® Bodywork és masszázs tanfolyam célja, a hiteles hawaii-i forrásokból merített masszázs technikák, a hozzájuk társuló alapelvek és a spirituális megértés tanítása egységes, egybeforrt, komplett formában. A Hawaiira oly jellemző szeretetteli, barátságos elfogadás- az ALOHA szellemiség- természetes velejárója az a megközelítés, miszerint  mindent lehet többféleképpen csinálni.

Ezért aztán ahányféle család, klán és törzs csak létezik, annyiféle a lomilomi masszázs is. Egy kicsit másképp áll hozzá minden tanító és más elemeket emel ki. Mivel nekünk, nem hawaiiról származóknak, nem adatott meg beleszületni egy hawaii lomilomi tradíciót nemzedékről-nemzedékre, utódlás révén átadó családba, a legjobb amit tehetünk, hogy különböző hiteles és igazi forrásokhoz elzarándokolva, egyre többet tanulunk!

DSC_7093

A képzés elnevezéséről

A lomilomi képzés azért kapta az integrált elnevezést, mert valójában többféle hawaii forrásból eredő, gondosan kiválasztott fogásokat és technikákat tartalmaz, amelyek együtt teremtik meg a lomilomi masszázs harmóniáját. Az a személy, aki időt és energiát nem sajnálva, mindezt elsajátítja,  képessé válik egy másfél-, két-, vagy akár három órás komplex, templomi stílusú lomilomi kezelés adására.

Az Integrált Lomilomi® képzés nem hagy figyelmen kívül más fontos kiegészítő területeket sem. Ezért az  anatómia, a hawaii hula tánc és a tradicionális Ho’oponopono ( amely a kapcsolatok gyógyítását szolgáló gyakorlatok elnevezése) is részei a képzésnek. Ezek az ún. kiegészítő képzések igencsak ajánlották, bár nem kötelezőek. A tanulás fő célja a technikák elsajátítása és emellett az alapelvek, az ember választásait motiváló tényezők- és erők megértése.

Lomilomi, Lomi Lomi vagy lomi-lomi?

Is-is. Mindhárom verzióval lehet találkozni Hawaiin. Az angol-hawaii online szótár www.wehewehe.org kétféle módon mutatja be a szót: lomi vagy lomilomi. Mi a lomilomi szót akkor használjuk egybe írva és kisbetűvel, amikor a masszázsról, annak különböző formáiról általános értelemben beszélünk. Nagybetűvel a rendszerbe foglalt képzések, ennek alapján végzett kezelések és a kezelésekhez kapcsolódó márkatermékek esetén írjuk.

A bodywork

Az Integrált Lomilomi® a hawaii-i templomi stílusú masszázs/ testmunka technikáit foglalja magába. Régen ezek a fajta kezelések a gyógyításra – vagy pontosabban az öngyógyításra – szánt szentélyekben történt. A mai napig alapvető eleme minden templomi stílusú lomilomi  testmunkának, hogy a masszőr szentélybeli légkört teremtsen a kezeléshez és a személyiséggel szemben helyezze előtérbe  a masszírozott személy szent, isteni oldalának, igaz természetének felismerését. Célja, hogy a masszázs által elérjük a testi-lelki-szellemi megtisztulást, a gyógyulást. Az Integrált Lomilomi®  hatékonyan kezeli a stresszt és a régi mintákat megtartó feszültségeket, így nemritkán – az „átkelés rítusát”- az egyén életének új szakaszba való lépésének pillanatát is átélhetjük. Régen az ilyen masszázst dalok, imák, rituálék kísérték és időben akár több napig is eltarthatott.

Álljon itt egy idézet egyik tanárnőmtől, Susan Pa’iniu Floydtól: „az egészség (ola) azt jelenti, hogy a test sejtjei gyors iramban vibrálnak, más szóval a test energiája szabadon áramlik. Betegség (ma’i) akkor keletkezik, amikor ez az áramlás leblokkolódik vagy hosszabb időre korlátozva van. A templomi stílusú lomilomi masszázsban a masszőr a táncos és a masszírozott személy a koreográfus. Ezért a tánc mindig más lesz. A masszázs alapmozdulatait keretként tanuljuk, aztán következik a figyelem, a szeretet és a tisztelet, mint kiemelt alapelvek megtanulása. Végére marad a masszírozott személy testéből jövő információk iránti bizalom kifejlesztése a masszőr részéről.  Ám ugyanolyan fontos figyelni a saját testünkre is, úgy kell vizsgálnunk, mint egy térképet, hogy megérthessük hogyan oldja a blokkokat. Így a tréningen együtt töltött időnk nagy részét olyan gyakorlatok tanulásával töltjük, melyek a testünkben lévő energia szabad áramlását serkentik. Légy képes önmagadon segíteni, miközben azt a képességed is fejleszted, amely abban segít, hogy másokon segíthess!

DSC_7212

több kép: klikk ide

Az ősi hawaiiak minden jelentős életszakasz vagy esemény előtt – mint pl. felnőtté válás rítusa, vagy egy fontos társadalmi funkció elvállalása- egy megfelelő szakemberhez (kahuna lomilomi vagy kahuna la’au lapa’au) fordultak, hogy a masszázs segítségével megszabaduljanak félelmeiktől, feszültségeiktől, egocentrikus látásmódjuktól. A sikeres masszázs eredményeként a régi személyiségük, és az általa teremtett élethelyzetek, alapjaikban változtak meg. A régi mintákat tudatosan kiválasztott új minták helyettesítették.

A kezelés a minden emberben meglévő isteni elemmel való összekapcsolódást szolgálta, amelynek félelmek, megrögzött szokások és meggyőződések álltak eddig útjában. Azonkívül az őseink által összegyűjtött tudáshoz, a genetikai memóriához való hozzáférést is lehetővé kívánta tenni. Visszatérés az eredendő harmóniához, hozzáférés a felsőbb szintű információkhoz, és megtalálni a kapcsolatot saját lelkünkkel és szellemünkkel – mindezek az  Integrált Lomilomi® által elérhető célok. Lomilomi masszázs ma már jól ismert Hawaii határain kívül is.

Számos luxus Wellness és SPA központ a világon mindenhol, elengedhetetlennek tartja, hogy szolgáltatási kínálatukban szerepeljen lomilomi masszázs is, amely ideális eszköznek bizonyul a rohanó – és önmagunkkal nem törődő élet megváltoztatására, a mindenhonnan ránk zúduló, túlzott információ áradattal való szembefordulásra, a munkával kapcsolatos kiégés vagy depresszió kezelésére. Fontos, hogy a masszőr megfelelő légkört teremtsen az öngyógyításhoz, mivel a masszírozott személy az, akinek a tudatos, a tudatalatti és a tudat feletti része egymással teljes egyetértésben hozza meg a döntést a gyógyulásról, a régi tendenciák és orientációk felülértékeléséről.

A Világegyetem – nemritkán minden várakozásunkat felülmúlva – a változást bőségesen megjutalmazza! Bár a nyugati civilizáció ezt a fajta kezelést „hawaii -i masszázsnak” nevezi és sokszor leegyszerűsített formában piaci termékké degradálja, valójában e masszázs sokkal inkább egy valódi szakrális művészet, úgy is nevezhetnénk, hogy  a gyógyító érintés művészete. Amelyhez nélkülözhetetlen az Aloha légkör megteremtése.

Auntie Margaret szerint: „Ha a kezed finom és szerető, a páciensed megérzi a szíved őszinteségét. Lelke elindul a te lelked felé. Tudni fogja, hogy szereted őt és ellazul.”

Mi várható a tanfolyamtól? Mit tartalmaz, mit nem tartalmaz? Mit fog tudni a képzés elvégzése után?

A tanfolyam alatt megtanulható a templomi stílusú, teljes lomilomi masszázs. Ennek része az olajos masszázs és a Lua harcművészetből eredő ízületi stressz -oldó munka is. Annyi tudást lehet elsajátítani, hogy elegendő lesz 1-2-3 órás masszázsok adására. A képzés „Kahi Loa” őselem masszázst és hula táncot is tartalmaz. A tanfolyam elvégzését igazoló oklevél lehetőséget ad a módszer alkalmazására a „frissítő masszázs” kategóriában.

Hogyan épül fel a képzés?

Az Integrált Lomilomi® alap kurzus 4 szintből áll. Mindegyik szint 40 órás. Az első 3 szint az alapkurzus (kiterjesztett Lomilomi Nui), amely elvégzése után egy jól megértett és begyakorolt hawaii lomilomi masszázs ismereteit kapják meg a tanulók. A 4. szinten több kiterjesztett technikát és speciális alkalmazást tanítunk. A kurzus elvégzése után minden résztvevő Witold Kucharczyk Oktató Központja által kiállított oklevelet kap, amellyel „frissítő masszázs” kategóriában masszírozhat. A jelentkezéshez nem szükséges semmilyen korábbi tanfolyam elvégzése. Azoknak szól, akik szeretnék saját kezükbe venni az életüket, segíteni szeretnének családjuk tagjainak, barátaiknak és végül, de nem utolsósorban elkezdeni egy izgalmas foglalkozást, egy sok örömmel járó munkát!

Integrált Lomilomi® tanfolyam Az első 2 alkalommal (basic Lomilomi) tanulunk:

 • teljes, jól megértett és begyakorolt lomilomi masszázs alapverzióját
 • ízületi kifeszítéseket (stretching)
 • I’wa (a teljes formájában: ka’alele au)–  a “repülés” táncot, amely a masszázs alaplépése
 • alapszintű hula táncok gyakorlását a helyes testtartásért

A 3. alkalommal  (kiterjesztett Lomilomi Nui szint) tanulunk még :

 • haladó mozdulatokat és fogásokat
 • többkezes masszázs gyakorlatokat
 • hawaii áldásokat
 • előadásokat hallgatunk a hawaii spiritualitásról
 • éltető, energetizáló légzésgyakorlatokat
 • hulát
 • Kahi Loa őselem masszázst
 • Lomi Lole alkalmazást

A negyedik alkalom – a haladó szint (Integrált Lomilomi®) tartalmazza:

 • szabad áramlást, mint a lomilomi egyik lehetséges alkalmazását
 • Lomi ‘ili’ili – kövek használatát a lomilomi masszázsban (‘ili ‘ili hawaii nyelven: “lapos kavics mozgásban”)
 • Lomi kupahana – forró törölközők használatát
 • agyag és iszap használatát
 • Lomi Pa’akai – a tengeri só használatát
 • Pouli – érzékelést fejlesztő gyakorlatokat
 • Hapai lomilomi – oldalán fekvő kliens masszírozását (Hawaiin főleg várandós anyukáknak szólt)
 • több hula tánc tanulását

Integrált Lomilomi®  képzések Budapesten

2019

4. szint: December 4-8 megtelt!

 

2020

TÉL

1.szint: Január 8-12

2. szint: Február 5-9

3. szint: Március 4-8

4. szint: Április 1-5

 

TAVASZ 

1. szint: Március 18-22
2. szint: Április 15-19
3. szint: Május 13-17
4. szint: Június 10-14
ŐSZ 
1. szint: Szepember. 1-6
2. szint: Szeptember 30 – Október 4
3. szint: November 4-8
4. szint: December 2-6

 

Napi időtartam: 9.00 – 17.00 között, egy órás ebéd szünettel.

A tanfolyam ára 2019 december 31-ig történő befizetés esetén: szintenként 59.000/szint.

2020 január 1-tól: 63.000 Ft / szint

 

Ismétlés: 30.000 /szint. Jelentkezés az info (kukac) huna.hu címén.

Tel. (30) 532 14 13

A jelentkezéshez szükséges:

 • Jelentkezési Lap kitöltése,
 • Képzési Szerződés aláírása
 • 10.000 Ft előleg befizetése átutalással (Fontos: az előleg lemondás esetén nem kerül visszatérítésre).

Vállalkozói számlaszámom:

Kucharczyk Witold Stanislaw

16200144-18510762

IBAN: HU94 1620 0144 1851 0762 0000 0000

A jelentkezéshez szükséges adatok: név, cím, e-mail, mobil tel. szám, számlázási cím

Kiegészítő képzések

Hula

A hula gyakorlása nélkülözhetetlen azok számára, akik igazán el akarják mélyíteni a hawaii masszázsokról szerzett tudásukat. A hula – éppúgy, mint a masszázs – történeteket mesél, legbelül összekapcsol a szentséggel, az ősökkel, az őselemekkel és új horizontot, új lehetőségeket világít meg. A hula és a masszázs, szavak helyett érintéssel, gesztussal, éber jelenléttel, légzéssel, fókusszal és különleges mozgással kifejezve az áldás és az ima egyik formája.   A hula gyakorlása heti rendszerességgel zajlik Budapesten, időnként intenzív tréningek is zajlanak meghívott tanárokkal.

Itt olvasson többet a hula tanulásáról.

Kötelező-e minden képzést elvégezni?

Nem kötelező. Az alap lomilomi masszázs elsajátításához elegendő 3 szint elvégzése. A 4. szint és a többi képzés ajánlott. Az összes képzést és más eseményt itt megtalálja

Az ÍRÁSOK oldalon is lesz mit olvasnia!

Az ajánlott Integrated Lomilomi kezelést kínáló stúdiók listáját itt találja meg

Aloha a hawaii nyelven azt jelenti: légy boldog és oszd meg az élet örömét másokkal!